Arbeta som elektriker på Tyresö

Om du går i tankarna på att utbilda dig till elektriker och börja arbeta i yrkesrollen på Tyresö bör du lära dig ett och annat om hur yrket fungerar innan du tar ett beslut. Yrkesrollen kan vara otroligt rolig och omväxlande men passar självklart inte alla.

Arbetsuppgifter för elektriker på Tyresö

Elektriker på Tyresö arbetar med samma typ av arbete som elektriker i övriga delar av Sverige gör. Arbetsområdena är många men fokuset är att på bästa möjliga sätt bidra till en hållbar samhällsutveckling via sitt arbete.

Du kan bland annat arbeta med att dra ledningar, vilket är arbetsuppgifter som man kanske ser att elektriker gör som oftast. Om man utför dessa typer av arbeten är man en elinstallatör eller installationselektriker.

Förutom att dra kablar kan en uppseendeväckande elektriker Tyresö även arbeta med att montera elcentraler. Efter monteringen är det elektrikerns ansvar att ta fram en teknisk beskrivning av installationen för att visa hur den är utförd för andra personer.

Andra vanliga arbetsuppgifter för elektriker på Tyresö är att arbeta med felsökning, ombyggnad och reparation av olika elektriska system och anläggningar. Dessa arbetsmoment faller under serviceelektrikerns arbete.

Serviceelektriker på Tyresö arbetar även med att dra kablar, sätta upp strömbrytare, montera elcentraler och installera vitvaror. Serviceelektriker arbetar oftast självständigt och åker runt till olika kunder.

Hur är arbetet?

Elektrikeryrket är väldigt varierande och rörligt. Hur arbetsdagarna ser ut kan variera beroende på vilken inriktning du har i branschen samt vilket företag du arbetar för. Elektrikeryrket innefattar ett flertal olika inriktningar och olika typer av elektriker.

Vilken inriktning du väljer påverkar således hur dina arbetsdagar ser ut och vad du gör om dagarna. Som elektriker kan du arbeta på en elinstallationsfirma eller på en industris el-avdelning. Hur arbetsdagarna ser ut och vilka arbetsuppgifter du får göra beror på verksamheten och företaget i fråga.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *