Vilket kreatin ska man välja?

Du har börjat leva ditt nya liv. Du har bestämt dig för att det är träning och fokus på din hälsa som gäller från och med nu. Då behöver du även tillsätta lite tillskott i din kost om dagarna. Du tänker lägga mycket tid på gymmet för att bygga muskler, och vad kan då vara bättre än att använda dig av kreatin? 

Kreatin är perfekt för dig som tränar för muskeltillväxt och styrka. Men vilket kreatin ska man välja? För dig som inte ens vet vad kreatin är kan det vara ännu svårare att veta vilket kreatin man ska välja. 

Bättre uthållighet och prestation när man väljer kreatin

Med hjälp av kreatin får du bättre uthållighet och en bättre prestation. I dina muskler ökar energireserverna vilket i sin tur leder till en bättre träningseffekt för dig. Att veta vilket slags kreatin man ska välja kan vara svårt, men här kommer nu en liten guide. 

Självklart vill du ha det bästa kreatinet som finns att välja på när du ska träna. Kreatin monohydrat är det vanligaste kreatinet på marknaden idag och är det kreatin det gjorts mest studier på. Detta kreatin ska man välja om man till exempel vill ha explosivitet i sina muskler och om man brukar utföra en mycket tung träningsform. 

Olika former av kreatin

Kre-Alkalyn kreatin sänker kroppens ph-värde och ger på så vis ett snabbare upptag av kreatinet i kroppen. Denna variant av kreatin tas endast en gång om dagen på grund av att det ger en omedelbar effekt. Vilket kreatin som man ska välja av dessa två är helt upp till en själv. Det finns även veganskt kreatin som man kan välja om man är vegan. 

Vilket kreatin man ska välja beror också på hur mycket man tränar och vad man vill uppnå för slags resultat. Är man en person som tränar dagligen och styrketränar mycket kan monohydrat kreatin vara det man ska välja. För att maximera sin träning och få ut det mesta av den, bygga muskler effektivt och vara uthållig, är ett tillskott av kreatin ett lämpligt val för ändamålet.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *