november 28, 2017

Frida, studerande på Sälj & Marknadshögskolan

frida

En dag i mina skor!

Klockan är 08:34 när jag kliver in i klassrummet. Nästan helt tomt som vanligt, Rebecca och Evelina sitter på deras vanliga platser. Vi hälsar och beklagar oss över att vi är trötta, vill inte vara i skolan, det vanliga. Kort efter mig kommer Wilhelm in. Även han sätter sig på sin vanliga plats. De är nästan så att man kan tro att vi har bestämda platser.

Allt eftersom fylls klassrummet på med de 20-25 personer som brukar dyka upp på föreläsningarna. Det surras och dricks kaffe. Jag förundras över hur snabbt vi delade in oss i grupper. Nånstans hoppas jag att uppdelningen kan lukras upp allt eftersom tiden går. Trots uppdelningen känns hela klassen ganska samansvetsad, vilket jag tror har lite att göra med att vi nästan är 50/50 killar och tjejer, de är inte så mycket rivalitet.

Det är fredag som också märks på de totala ofokuset. Alla vill starta helgen fortast möjligt. Det pratas om AW, vilket nästan har blivit lite av en tradition för vissa av oss på fredagar, eller vilken annan dag i veckan som helst för den delen. Alltid samma personer som hänger på, om man har tur blir det en så stor grupp som 10 personer, men oftast är vi inte mer än fem stycken. Eva slänger ut sig ”om inte jag har en öl framför mig innan klockan 17 så är dagen förstörd”. Vi alla stämmer in i ett medhållande skratt.

Klockan tickar sakta på och sekunden hon slår 11:30 reser vi oss och börjar plocka ihop för lunch, de som inte har matlåda pratar om att gå till MAX. Jag är inte alls sugen på de jag har med mig så jag hakar mer än gärna på till Torsplan. Samtidigt som jag förtränger tanken av att jag egentligen inte alls har råd att äta ute så här tre dagar innan löning går vi i samlad trupp över KS-området.

Eftermiddagen spenderas till vårt grupparbete. Eller ja, ”arbete” delen kan ju diskuteras, men vi satt i våra grupper och nämnde ordet marknadsundersökning i alla fall. Precis som det brukar vara på eftermiddagen. Något vi förmodligen kommer ångra under tentaveckan, men de problemet förtränger jag för tillfället. Det brukar lösa sig.

När klockan slagit 15 börjar de flesta i klassen droppa av, och nån säger högt ”Vi ses på Hirschen” vilket har blivit vårt vanliga ställe. Billigt och lite suntikgt, precis som en studentbar ska vara.

När kvällen sakta närmar sig börjar vi alla bli lite för trötta och möjligtvis också lite berusade. Jag bestämmer mig för att åka hem och alla andra instämmer. Vi säger hejdå och jag går mot tåget.

På måndag drar tentaveckan igång, vilket innebär att dagarna kommer va fullbokade. Redovisning på onsdag i vanlig ordning och salstenta på fredag. Inga konstigheter vid de här laget, men nervositeten är påtaglig, även de inga konstigheter.

Dela på Facebook